Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η Βιταμίνη C για την γονιμότητα


Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστό ότι βοηθάει στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Δείτε πώς η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία γονιμότητα.

Βιταμίνη C. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια σπουδαία βιταμίνη, σημαντική για τη διατήρηση της υγείας μας. Οι περισσότεροι από μας παίρνουν βιταμίνη C ή πίνουν χυμό πορτοκαλιού όταν αισθάνονται ότι θα κρυολογήσουν, εφόσον γνωρίζουμε ήδη ότι μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Αλλά , σήμερα, πρόκειται να διερευνήσουμε το ζήτημα του κατά πόσον ή όχι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει και τη γονιμότητα. Μπορεί λοιπόν η βιταμίνη C να συμβάλλει στη γονιμότητα?
Η απάντηση : Ένα ηχηρό ναι ! Η ανεπάρκεια της βιταμίνης C έχει συνδεθεί με τη στειρότητα. Μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα στάδια , συμπεριλαμβανομένων τη σύλληψη , την εγκυμοσύνη , τη γέννηση του παιδιού και ακόμη πιο πέρα. 
Σήμερα θέλουμε να μάθουμε πώς ακριβώς δρα αυτή η βιταμίνη !

Η βιταμίνη C για τις γυναίκες

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες που λαμβάνουν Clomid . Αυτό είναι μια μεγάλη είδηση ! Υπήρξε μια μελέτη η οποία έδειξε, ότι μια ομάδα γυναικών που λάμβαναν Clomid δεν μπορούσαν να παράγουν ωάρια. Όταν όμως άρχισαν να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης C , το 40 % των γυναικών άρχισαν να έχουν ωορρηξία , και το 21% αργότερα έμεινε έγκυος!!
Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να αυξήσει την προγεστερόνη στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της εμμήνου ρύσεως , καθώς επίσης και να γίνει το τοίχωμα της μήτρας πιο παχύ. Συνεπώς, όπως μπορείτε να δείτε , η λήψη βιταμίνης C μπορεί να είναι επωφελής για εσάς , αν προσπαθείτε να συλλάβετε.


Η βιταμίνη C για τους άνδρες

Οι επιδράσεις της βιταμίνης C για την ανδρική υπογονιμότητα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικές . Θα έλεγα ότι αυτό το συμπλήρωμα είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας . Ο πρώτος λόγος για να βεβαιωθείτε εάν πρέπει να λάβετε αρκετή βιταμίνη C είναι εάν το σπέρμα σας παρουσιάζει μεγάλο αριθμό συγκολλήσεων. Η βιταμίνη C βοηθά και σε άλλες σπερματικές παραμέτρους, όπως η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Ένα άλλο πραγματικά σημαντικό γεγονός είναι ότι εάν είστε καπνιστής , η λήψη βιταμίνης C μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα για το σπέρμα!

Η βιταμίνη C ως συμπλήρωμα γονιμότητας

Όπως μπορείτε να δείτε , η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά χρήσιμη για θέματα γονιμότητας. Μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να βρείτε ποια είναι η σωστή δοσολογία είναι για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου