Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΜΠΟΞΕΡΑΚΙΑ, ΣΛΙΠ Η ΚΙΛΤ?


Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Σκωτσέζους επιστήμονες με επικεφαλή τον  Erwin JO Kompanje, (Senior Researcher at the Intensive Care department of Erasmus MC University Medical Centre, Netherlands) και που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scottish Medical Journal, οι άντρες που “πετούν” τα τζιν για μια κιλτ (σκωτσέζικη φούστα) μπορεί πραγματικά να ενισχύσουν την υγεία του σπέρματος και τη γονιμότητά τους.

Η έρευνα ανέλυσε βιβλιογραφία σχετικά με τη θερμοκρασία του όσχεου, την υγεία του σπέρματος και τη γονιμότητα . Σύμφωνα με τον Kompanje , φορώντας μια φούστα ή φούστα χωρίς εσώρουχο, δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για το όσχεο , διότι επιτρέπει στους όρχεις να κρεμάσουν χαμηλά, να « αναπνέουν » και τους κρατά σε μια ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σώμα . Αυτό είναι επωφελής γιατί η θερμοκρασία παίζει άμεσο ρόλο στην υγεία του σπέρματος ,μιας και η ιδανική θερμοκρασία είναι αυτή των ένα ή δύο βαθμών χαμηλότερη από εκείνη του σώματος . Δυστυχώς , όταν οι άνδρες φορούν στενά σλιπ και παντελόνια ,αυτό ωθεί τους όρχεις προς το σώμα εκθέτοντάς τους σε υψηλότερες θερμοκρασίες ,  που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του σπέρματος .

Ο ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι " ... οι άνδρες που φορούν τακτικά σκωτσέζικη φούστα       ( χωρίς εσώρουχο ) κατά τη διάρκεια των ετών για τα οποία επιθυμούν να τεκνοποιήσουν , έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά στην ποιότητα του σπέρματος και υψηλότερη γονιμότητα ."  Παρά το γεγονός ότι το συμπέρασμα αυτό είναι λογικό ,  θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν μεγάλης κλίμακας επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν άμεσα αυτή την υπόθεση . Ωστόσο , υπήρξε μια μελέτη του 2012 σχετικά με τις επιπτώσεις του να φορούν οι άντρες στενό σλιπ  αντί για μποξεράκι και η μελέτη αυτή επιβεβαίωσε ότι πράγματι φορώντας σλιπ είχε αυξηθεί η θερμοκρασία βαθιά μέσα στο όσχεο κατά 3,5 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Kompanje ,  " φορώντας σκωτσέζικη φούστα έχει ισχυρά ψυχολογικά οφέλη . Μια σκωτσέζικη φούστα θα τραβήξει την προσοχή σας όπου κι αν βρίσκεστε. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που φορούν σκωτσέζικη φούστα έχουν μια ισχυρή αίσθηση ελευθερίας και αρρενωπότητας και ότι πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες με σκωτσέζικες φούστες . "

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι , " επειδή η σκωτσέζικη φούστα είναι ένα καθαρά αρσενικό ένδυμα , οι άνδρες δεν θα πρέπει να ντρέπονται ή να είναι επιφυλακτικοί στο να την φορέσουν, πόσο μάλλον όταν έχει θεραπευτικό σκοπό,  βελτιώνοντας την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος . "

Επειδή βέβαια η σκωτσέζικη φούστα δεν είναι και τόσο μέσα στην κουλτούρα του Έλληνα, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μας φουστανέλα η οποία έχει τα ίδια οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου